top of page
Asset 47_3x.png

מתכון נהדר, טעים, מהיר וקל מאוד לביצוע שגנבתי מלייזה פאנלים ועשיתי בו התאמה אחת קטנה שמתאימה אותה לתזונה דלת פחמימה - החלפתי את תפוחי האדמה בפלחים של בטטה לבנה שיש לה אינדקס גליקמי נמוך יותר משל תפוחי אדמה, טעם מעודן ומרקם רך וכיפי, ואפיתי אותם לפי ההוראות. הבנות חיסלו אותה בתיאבון עם סלט ירקות גדול וטחינה, וזאת היתה ארוחת צהריים מצויינת ומשביעה שסגרה את הפינה ביום חופש והחזיקה אותן עד ארוחת הערב.


מחממים תנור ל 200 מעלות ובינתיים, מכינים את הבשר ואת הבטטות:ֿ


מצרכים דרושים:

לשווארמה: 600 גר׳ נתחי פרגית לשווארמה, חתוכות לרבעים

2 שיני שום כתושות

1 בצל לבן פרוס

כפית מכל תבלין: אורגנו, כמון, כורכום, פפריקה

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

כפית מלח

כף גדושה רסק עגבניות


לבטטות:

בטטה לבנה קלופה וחתוכה לפלחים כמו צ’יפס

חצי כפית מלח

רבע כפית מכל תבלין: פלפל שחור, כורכום, פפריקה, כמון

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מרפדים תבנית אינגליש קייק רחבה בנייר אפייה

  2. בקערה רחבה, מערבבים את כל חומרי המרינדה לבטטות עד לקבלת מחית אחידה, מוסיפים אליה את פלחי הבטטות ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי במחית המתובלת.

  3. מסדרים את פלחי הבטטה בתחתית התבנית בשכבה אחידה.

  4. באותה קערה, מערבבים את כל חומרי המרינדה לשווארמה עד לקבלת מחית אחידה, מוסיפים אליה את הנתחים, ומערבבים עד שהם מצופים מכל כיוון במחית המתובלת.

  5. מסדרים את הנתחים המתובלים ואת הבצלים מעל פלחי הבטטה בתבנית, וסוגרים את העסק בנייר האפייה לכיסוי מלא.

  6. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 50-60 דקות, ומציצים מידי פעם כדי לראות שהנתחים מתבשלים.

  7. לאחר כשעה של אפייה בתבנית המכוסה, מוציאים את פלחי הבטטה ונתחי הבשר מהתבנית, פורסים אל הנתחים לרצועות ברוחב של 2 ס״מ ומפזרים אותם בשכבה אחידה על תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה, עם הנוזלים, ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות לקבלת מכת חום נוספת שמזהיבה את הבשר ומייבשת חלק מהנוזלים.

  8. כשיש ריח טוב של עוף צלוי ברחבי המטבח, מוציאים את התבנית ומעבירים את הבטטות והפרגיות הצלויות לקערת הגשה, בצירוף מחצית מכמות הנוזלים שנותרה ומגישים לשולחן עם סלט ירקות פריכים מתובל בשמן זית ולימון וטחינה.



ערכים תזונתיים למנה הכוללת כ- 100 גר׳ בטטה ו 200 גר׳ פרגיות:

מנה

מתכון

ערך תזונתי

45 גר׳

136 גר׳

חלבון

28.5 גר׳

86 גר׳

פחמימות

16.5 גר׳

50 גר׳

שומנים

0.75 גר׳

2.1 גר׳

סיבים תזונתיים

450

1350

קלוריות


קציצות עוף עם זוקיני ולימון

:זמן  הכנה

שעה וחצי

רמת קושי:

בינוני

:קטגוריות

קציצות, ארוחת צהריים, ירקות, עוף, ארוחה בסיר אחד

bottom of page